Marshmallow, Snobrød og Skumfiduser // Ny Nordisk Mæthed

Ny Nordisk Mæthed er en gruppeudstilling kurateret af Ditte Knus Tønnesen og udfolder sig over fire akter hos Fotografisk Center og Naturværkstedet Streyf . Titlen peger på den nye nordiske køkkens ideologi og henviser til kunst, der beskæftiger sig med mad.

Med værket Marshmallow, Snobrød og Skumfiduser inviterede jeg deltagere ind i en bålsnak, mens vi lavede snobrød og skumfiduser over bål i fællesskab. Sammen undersøgte vi den forunderlige verden af flammer og gløder, dej og bagt snobrød og ej at forglemme de eftertragtede skumfiduser – for både børn og voksne – med varm chokolade.

Værket tager udgangspunkt i kulinariske ritualer omkring bålet, såsom den gamle skik, bagning af brød rundt om en pind. Vi talte om, hvordan man laver et rigtigt bål baseret på gode gløder, så snobrødet kan tilberedes perfekt. Det gav anledning til at tale om bålet som et af de første teknologier til at tilberede mad. En teknologi, som mange i dag ikke mestrer længere. Vi talte om brødets historie og eksperimenterede med en forestilling om snobrød som den første form for brød – længe før ovnbagt brød.

De øvrige kunstnere i “Ny Nordisk Mæthed” var Søren Aagaard og Augusta Sørensen